Huiswerkbegeleiding

Leerlingen kunnen bij ons terecht voor twee, drie, vier of vijf middagen per week. Het minimum aantal middagen voor de huiswerkbegeleiding is twee maal per week. Wij bieden begeleiding aan op de volgende vestigingen.

Hoe ziet een middag bij Huiswerkschool Almere Huiswerkbegeleiding eruit?

Na afloop van de laatste les komt de leerling naar Huiswerkschool Almere Huiswerkbegeleiding. Wij zitten in een rustig gedeelte van de school waar we de beschikking hebben over een aantal lokalen of studieruimtes met computers. We creëren een stille en veilige omgeving waar de leerlingen onder begeleiding aan het werk gaan. Presentie/absentie en binnenkomsttijden worden geregistreerd. Absentie van uw kind wordt per WhatsApp aan u gecommuniceerd.

Leerlingen werken bij ons met een planner. We beginnen iedere middag met het doornemen van de agenda. Al het nieuwe huiswerk en alle nieuw opgegeven toetsen noteren we samen in de planner. Het werk voor de komende periode wordt in stukjes opgedeeld en in de planner ingepland voor de komende dagen. Goed plannen is een vaardigheid en daarin beter worden is een proces dat tijd vergt. Wij instrueren en begeleiden de leerlingen hierbij. Met ingang van het schooljaar 2020-21 gebruiken we naast de papieren planners ook een online programma waarmee we ouders direct inzage in de planning kunnen geven.

Na het plannen gaat de leerling aan het werk. Leerlingen werken zelfstandig, maar kunnen ten alle tijden hulp en begeleiding krijgen. Begeleiders bieden de leerlingen vakinhoudelijke hulp (hoe bereken je de lengte van de schuine zijde, wat zijn de oorzaken van de Franse Revolutie, hoe werkt de past continuous?) en helpen hen met het ontwikkelen van specifieke studievaardigheden (hoe leer je woordjes, hoe maak je een samenvatting).

Via het cijferregistratiesysteem van de school (veelal Magister) kunnen wij de resultaten van uw kind volgen. Periodiek controleren wij de cijfers en gedurende de middag zijn deze onderwerp van gesprek

Geïnteresseerd en wilt u inschrijven? Dan kan dit met onderstaand formulier: Eerst meer informatie over de prijzen?